LivetSomSenior åbner nyt showroom

Samtidigt tvinger ændringen i befolkningssammensætningen landets kommuner til at evaluere deres processer for visitation og bevilling af hjælpemidler. Det giver mere plads til de virksomheder, der specialiserer sig i salg af hjælpemidler direkte til privatpersoner.

Fortsat vækst indenfor hjælpemiddelindustrien
Velfærdsteknologi er et hurtigt voksende forretningsområde. Ser vi på hele Europa er der i dag 85 mio. europæere over 65 år. Prognoser anslår, at tallet i 2050 er steget til enorme 150 mio. personer. Derfor er det ikke bestemt ikke uden grund at topchefer i landets største producenter af hjælpemidler enstemmigt forventer øget vækst over de kommende år.

Går vi tilbage til 2008 lavede Dansk Vækstråd en analyse af den danske eksport af velfærdsteknologi. En af de ting analysen blandt andet viste var, at hvor eksporten i 1999 udgjorde 30,5 mia., så var den i 2008 steget til 60,2 mia. Der er ikke efterfølgende lavet lignende undersøgelser, men alle pile peger i den samme retning: vækst.

Væksten er dårligt nyt for kommunerne
Normalt omtales vækst altid som noget positivt – men for landets kommuner udgør den faktisk en udfordring. Væksten kommer nemlig som følge af, at der bliver flere ældre. Derfor må kommunerne også forvente en markant stigning i udgifter til hjælpemidler, som gives på bevilling jævnfør Serviceloven. Det høje antal ældre betyder imidlertid, at flere kommuner i stigende grad strammer skruen for hvornår man kan få et hjælpemiddel bevilliget, og hvornår man selv skal betale for det.

Det skaber en unik situation for virksomheder som LivetSomSenior.
”De store stigninger i antallet af ældre over hele Europa tvinger de offentlige systemer i knæ og betyder, at mange må genoverveje hvor mange produkter og hjælpemidler det offentlige system kan stille til rådighed for dets borgere.

Herhjemme har vi gennem mange år været vant til at ens kommune i vid udstrækning har afholdt udgifterne til rollatorer, kørestole, ændringer til boligens indretning og lignende. Mange har også fået ting som stokke og badestole stillet til rådighed af kommunen.
Nu begynder vi imidlertid at se, at flere ældre får besked på selv at købe de nødvendige hjælpemidler” fortæller Jeppe Vestergaard, indehaver af LivetSomSenior.

Markedssituationen giver plads til nye virksomheder
LivetSomSenior er en af de virksomheder, som i den grad har udnyttet den nye markedssituation til sin fordel. Virksomheden startede i marts 2015 en netbutik med speciale indenfor hjælpemidler til ældre – en netbutik hvor alt er målrettet de ældre selv, og hvor enhver kan købe en rollator eller kørestolsrampe uden at involvere kommunen.

Efter det første år kan Jeppe Vestergaard se tilbage på en udvikling som i høj grad har overgået forventningerne:

”Da vi startede var vi blandt de første til at tilbyde dette koncept, hvilket skabte tvivl om hvorvidt der i det hele taget var et marked. Hjælpemidler har altid været en særlig type produkter, som det har været svært for den enkelte privatperson at finde en forhandler af. Det har vi gjort op med ved at tilbyde et bredt sortiment af hjælpemidler, og samtidigt åbne dørene op, så alle kan handle hos os.” fortæller Jeppe Vestergaard og fortsætter:

”Det første år er gået over al forventning. Vi har blandt andet været nødt til at omlægge vores lager- og logistik-funktion, og for nyligt har vi så taget det første skridt over mod at blive en hybrid mellem online og fysisk tilstedeværelse.”

En af de ting LivetSomSenior blandt andet har observeret er et stort ønske blandt kunderne om at kunne se og prøve de lidt større ting, herunder primært rollatorer og kørestole. Derfor har de netop åbnet deres første showroom i Roskilde, hvor alle kan komme og få demonstreret og prøve de forskellige produkter.

Om virksomheden

LivetSomSenior ApS er en dansk virksomhed specialiseret i forhandling af hjælpemidler og velfærdsteknologiske løsninger til ældre i Danmark. Vores formål er at gøre hverdagen lettere for de mange ældre i Danmark, og derigennem øge deres livskvalitet.

Kontaktoplysninger
LivetSomSenior ApS
Knud Den Stores Vej 49
4000 Roskilde
Tlf. 70 40 40 24
Mail: kontakt@livetsomsenior.dk
Hjemmeside: www.livetsomsenior.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *