Det skal du være opmærksom på i forbindelse med virksomhedsoprettelse

Mange danskere går med en drøm om før eller siden at starte deres eget og prøve lykken som iværksætter. De, som er sprunget ud i det, har helt sikkert indset, at livet som iværksætter ikke altid er lig med lykke, men ofte hårdt arbejde og disciplin. Der er nemlig rigtig meget, du skal tage stilling til i forbindelse med oprettelse af en virksomhed.

Det vigtigste er en alliance med et advokatfirma, der ønsker at hjælpe dig på din vej mod iværksætterdrømmen.

Hvilken virksomhed starter du?

Først og fremmest er det vigtigt, at du tager et grundigt blik på din forretningsplan og sætter den op i forhold til din kommende virksomheds branche. Der er altid væsentlige ting, der gør sig gældende i forhold til de fleste brancher. Og derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvilke ting du skal være opmærksom på i din aktuelle branche. Det kan være alt fra juridiske forhold til små, uskrevne regler.

De juridiske detaljer er altid besværlige, når en ny virksomhed skal startes op. Dem anbefaler vi altid, at du får hjælp til fra et advokatfirma. Jura er ikke nemt for dem, der ingen uddannelse har i det. Men når du har en allieret til at ordne det, får du derimod ekstra energi, kræfter og tid til andet, der er lige så vigtigt at undersøge som jura.

Det her skal du ordne først

Når forretningsplanen er lagt, og alt er klart til, at du skal have virksomheden oprettet, anbefaler vi, at du starter ved CVR-nummeret. Det er et enkelt sted at starte, da processen her er meget hurtig og let. Virksomheden skal blot registreres via virk.dk, og dermed får den tildelt et CVR-nummer, der svarer til vores private CPR-numre. Herefter anbefaler vi, at du får styr på en bankkonto til virksomheden.

Når der er styr på bankkontoen, kan det variere meget, hvad det mest relevante næste skridt er. Er det en fysisk butik eller en webshop? Måske begge dele? Måske ingen af delene. Lad os antage, at det er en fysisk butik med en dertilhørende lille webshop. I så fald er det relevant at starte med at oprette en hjemmeside med en webshop og et appellerende design.

Ligeledes er det vigtigt at starte stille og roligt ud med den fysiske butik, hvor du med fordel kan begynde at indrette butikken med inventar. Hvilke produkter sælger du? Køb og import af produkter vil i de fleste tilfælde være næste skridt, da produkterne er afgørende for virksomhedens eksistens.

Overvej juridisk hjælp, hvis dine planer er store

Som nævnt i indledningen er det altid en god idé at alliere sig med en advokat. I tilfælde af at du ønsker at oprette en lille enkeltmandsvirksomhed, der ikke engang når grænsen for, hvornår du skal momsregistrere dig (altså når omsætningen er over 50.000 kr. årligt), er det selvfølgelig ikke nødvendigt med en advokat. For da er reglerne overskuelige og klare, og der er heller ikke så mange forhold at tage hensyn til.

Men hvis dine planer er større end det, anbefaler vi, at du samarbejder med en advokat. Der er ganske enkelt for mange faktorer, som du skal være opmærksom på, når du overvejer at stifte andet end blot et enkeltmandsfirma. Brancherne kan være uforudsigelige for en, der ikke har et dybdegående kendskab til disse. Her kommer en advokat til din undsætning. Advokater har stor indsigt i alle juridiske dele af en virksomhedsoprettelse.

Dertil skal du lægge, at den viden, som du helt sikkert kan opnå om forskellige brancher og markeder gennem din advokat, er uvurderlig og kan være direkte udslagsgivende i forhold til, om det kommer til at gå din nye virksomhed godt eller ej. Samtidig får du også en stor sikkerhed gennem din advokat, fordi du er sikker på, at alt går efter bogen. Det giver dig et godt grundlag for at starte en succesfuld virksomhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *